Back to top

Випікання паски – справжнє мистецтво

000193.jpg

Бухгалтер Валентина ЯРОШ, кондитери Ірина ЩЕРБАН і Марія РОЩИК із задоволенням показують паски, які ось-ось надійдуть замовникам.
Фото Василя Сосюка.

Сьогодні - чистий четвер. Тож у оселях більшості сарненців уже прибрано, а головне, відчувається ні з чим незрівнянний запах свіжоспеченої паски – символу життєвої повноти та єдності християн.

Випікають її з найкращих сортів пшеничного борошна. До тіста додають масло, олію, молоко, яйця, цукор, різні спеції. І кожна господиня має свій власний рецепт, що робить паску неповторною. Та, якщо у вас немає можливості спекти великодній символ удома, не варто хвилюватися. Нині паски можна придбати й у закладах торгівлі. Серед тих, хто дбає, аби вони були на святковому столі, і колектив ВТФ «Здоба». Продукцію фірми сарненці, та й не тільки вони, знають дуже добре: смачні булочки, рулети, торти, вишукані весільні короваї… Та до Великодня «здобівці» готуються заздалегідь. У прибраному цеху й відбувається справді священне дійство випікання.
Уже о 5 ранку господиня фірми Раїса Кисельова власноруч замішує тісто. Адже з 1995 року, коли разом з чоловіком Сергієм придбали цех, роботу технолога не полишила, навпаки свої вміння, здібності за ці роки тільки вдосконалила. А в Сарнах трудиться з 1978-ого.
- Щоб паска вийшла смачною та гарною, треба добре попрацювати. Це нелегка й відповідальна робота, - ділиться майстриня. – Звичайно, багато залежить і від сировини, з якої випікаємо. Та головне, з яким настроєм підходимо до цієї справи. Поспіхом її не створити, в думках мають бути тільки добрі наміри. А найбільшою нагородою є не отриманий прибуток, а все ж вдячність людей, яким подобаються наші вироби, і вони знову та знову приходять до нас, щоб купити чи замовити їх.
Уже з готового тіста вмілі руки кондитерів формують паски, випікають і прикрашають їх. Гарно виходить це в Лариси Ніколайчук, Тетяни Ющик, Любові Прокопчук, Тамари Дубовець, Ірини Щербан. А взагалі, як наголосила Раїса Олексіївна, 20 працівників фірми трудяться дуже добре, усі справжні фахівці своєї справи, тож виокремити когось важко.
Із подорожчанням основних продуктів харчування варто було чекати й значного зростання ціни на паски. Та Раїса Кисельова зауважила, що ціни на вироби практично не піднімали, корегували тільки націнки, тобто за рахунок власного прибутку. Так, пасочка вагою 150 грамів коштує 3 грн., найбільша – 12 грн., що в середньому тільки на 2 грн. дорожче, ніж минулоріч. І це враховуючи те, що цукор подорожчав майже у два рази, та й інші інгредієнти не здешевіли. Та в «Здобі» дбають не тільки про вигоду, а й про людей, які у свято Великого Христового Воскресіння зможуть поласувати смачною паскою.

Схожі матеріали

Споживча кооперація традиційно відіграє важливу роль у суспільстві, вносить вагому лепту в розвиток економіки Сарненщини. Кооператори прагнуть...
60 видів продукції пропонує споживачам Сарненський хлібозавод, якому невдовзі виповниться 40 років Опинившись у цеху підприємства, відчуваєш...

Минулої суботи в с. Карпилівка відбулось урочисте відкриття сучасного магазину промислових товарів «Світлана»<!--break-->

Цієї події його...

Такі й інші неякісні товари виявили фахівці ДП «Рівнестандартметрологія». На прес-конференції в цій державній установі вони розповіли...

 

Саме такий девіз супермаркету «Вопак» на 2010 рік, адресований тисячам жителів міста й усього району. Напередодні професійного свята...