Опубліковано СН
ЗВП «Таврида» розпочало випуск нової продукції – мідії солені в олії
Відомо, що морепродукти мають унікальні поживні якості, що набагато перевищують цінність м’яса наземних тварин і річкових риб. Одним з них є м’ясо мідій – смачний і корисний продукт. У ньому наявні понад 30 різноманітних макро- та мікроелементів, майже вся група вітамінів, провітамін D3, низка ферментів, що покращують травлення. М’ясо мідії широко застосовують при дотриманні дієт для хворих атеросклерозом, з метою профілактики ожиріння при захворюваннях печінки, жовчного міхура, цукровому діабеті тощо. Крім того, є висновки медичних закладів про можливість використання виведених із морських організмів (мідій у тому числі) антиоксидантів, каротинів, як радіопротекторів, імуномодуляторів для зняття токсичних ефектів, викликаних хіміотерапією.
Для жителів, які проживають на радіоактивно забрудненій території внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС цей продукт особливо корисний, адже поєднує якості лікувальних протекторів, органічних і мінеральних добавок.
Фахівці «Тавриди», поєднавши смачне з корисним, запустили у виробництво мідії солені в олії, фасовані по 200 г. Перша пробна партія, яку запропонували як закладам торгівлі мережі райспоживспілки, так приватним, розійшлася дуже швидко. Покупці відразу оцінили смакові якості нового продукту й, що важливо, доступну ціну. Тож підприємство отримало вже чимало замовлень на його поставку.