Опубліковано Зоя Тимцунік
Торгову марку ЗВП «Таврида» знають не лише на Сарненщині, а й далеко за її межами. Торік підприємство добилося визнання на державному рівні: за випуск конкурентоспроможної продукції та нарощування обсягів виробництва «Тавриду» нагородили Почесним дипломом президії Торгово-промислової палати України. Вагому лепту в спільну скарбничку вносить пресервний цех, яким керує майстер Тетяна КУРИЛЬЧИК.
Це її заслуга в тому, що у Всеукраїнському конкурсі якості «100 кращих товарів України» колектив отримав диплом фіналіста регіонального етапу. Тим часом на конкурс представили рибні пресерви: оселедець «Матьє» та філе оселедця в олії - тобто продукцію, за смакові якості та технологію виготовлення якої відповідає Тетяна Федорівна – спеціаліст з понад 30-річним досвідом роботи. Під її дбайливим керівництвом успішно функціонують пресервний і цех безалкогольних напоїв. Сарненці та гості району вже оцінили високі смакові якості рибних пресервів з найрізноманітнішими спеціями та добавками, оселедці та кільку. Лави шанувальників «Тавриди» значно зросли, відколи підприємство опанувало випуск в’яленої риби: щук, лящів, краснопірок, товстолобиків. Доречно зауважити, що відбірні щуки «тавридівці» закуповують у столиці. Попит на продукцію цеху безалкогольних напоїв, пояснює Тетяна Курильчик, зростає влітку. Отож охоче розкуповують газовану воду, оцет, хлібний квас у кеглях. Прикро, що зі зміною власника свердловини мінеральної води в Степані припинили випуск цього виду продукції, що смакувала різним віковим групам населення.
- Свого часу працювала інженером з якості, адже за освітою агроном, - ділиться Тетяна Курильчик, - нині про це нагадують квіти та домашні рослини, які прикрашають оселю та подвір’я. На жаль, у виробничих цехах заборонено тримати вазони, адже приміщення мають бути стерильними.
За відданість роботі цінує майстриню керівництво, неодноразово отримувала відзнаку районних споживчої спілки й адміністрації. І ось за результатами конкурсу «Жінка 2008 року» перемогла в номінації «Жінки – працівники виробничої сфери». Із заслуженою нагородою досвідчену виробничницю вітатимуть син Володимир, який працює в Сарненському лісництві, доньки-розумниці: Ірина, викладач Київського медінституту ім. Богомольця, Наталія, студентка Одеської академії зв’язку, внуки Павло й Алінка.
Традиційно поцікавилися планами на майбутнє. Виявляється, у намітках – випуск нового виду продукції. Родзинку попросили не розголошувати, однак скажу, що для любителів рибних страв це стане приємною несподіванкою, а ті, хто досі рибою не захоплювався, переглянуть свої смаки. Адже за діло береться Тетяна Курильчик – досвідчений виробничник, жінка року.