Back to top

Стартував рейтинг «Гордість Сарненщини»

63.jpg

Фото Василя СОСЮКА

Свято в районному Будинку культури з нагоди підбиття підсумків громадсько-політичного рейтингу «Гордість Сарненщини» розпочалося «Сарненським вальсом» у виконанні Жанни Ковлєвої.

Відтак Наталка Чорна та Вадим Бублій привітали гостей, розповіли про започатковану за ініціативи голови РДА акцію з відзначення жителів району, які зробили значний вклад у громадсько-політичне, культурне, освітнє, духовне життя краю і запросили до слова Петра Рухера.

Він повідомив, що цьогоріч за рішенням оргкомітету відзнаку отримають 12 переможців. У номінації «Меценатство та спонсорство» вшанували народного депутата України трьох скликань Миколу Шершуна. Присутні переглянули відеосюжет про першого номінанта, а заступник голови Рівненської ОДА Степан Павлюк вручив диплом і скульптурну композицію.

У 1999 році за рішенням священного синоду Сарненсько-Поліську єпархію очолив архієпископ Анатолій. На рахунку священнослужителя немало добрих справ, у тому числі реставрація старих і зведення нових храмів. Отож владика поповнив когорту тих, ким гордиться Сарненщина. Нагороду та почесну грамоту обласної адміністрації за особистий значний внесок у розвиток духовності отримував за відсутності номінанта архімандрит Феофан.

Дружними оплесками зустріли глядачі появу на екрані заслуженого лісовода та відмінника освіти України, депутата облради Олександра Юркевича, якого відзначили в номінації «Громадсько-політична діяльність». Нагороду за благодійну діяльність і соціальний захист отримав директор Клесівського комбінату нерудних копалин «Технобуд» Олександр Скрипник. Щомісяця підприємство виділяє понад 350 тис. грн. допомоги 40 дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування та 45 студентам.

У номінації «Охорона здоров’я» відзнаку присудили нині покійному кардіологу Віктору Кіранчуку, пам’ять якого вшанували хвилиною мовчання. Зворушені дружина та син визначного лікаря отримали диплом і скульптурну композицію з рук заступника голови районної ради Олексія Прозапаса. Начальника управління освіти та науки ОДА, уродженця с. Кузьмівка Івана Вєтрова нагородили в номінації «Освіта і наукова діяльність». Поздоровити колегу та керівника прибули директори навчальних закладів нового типу області, які того дня збиралися на засідання методичної ради в ліцеї «Лідер».

Відзнаку за виробничу діяльність і підприємництво керманичі району й гості з області вручили за місцем проживання заслуженому лісоводу України Василю Шкудору. У номінації «Сільськогосподарське виробництво» нагороду проректор Рівненського інституту післядипломної практики В’ячеслав Демченко вручив директору СГПП «Случ» Олексію Хомичу, який зауважив, що на відзнаку заслуговує і Анатолій Остапчук: очолюване ним СГПП «Маяк» уже двадцять років у трудовому суперництві добивається не гірших виробничих показників. У номінаціях «Культура, творча діяльність» номінували Василя Позніка, «Молодіжна політика» - студента Львівської музичної національної академії ім. Лисенка, лауреата й дипломанта всеукраїнських конкурсів молодих виконавців Максима Богута, «Спорт і пропаганда здорового способу життя» - директора дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти РДА Володимира Царкова. «Відкриттям року» став старший майстер з озеленення Клесівського лісництва ДП «Клесівський лісгосп» Олексій Ворон.

Зал стоячи аплодував жительці с. Чудель Галині Хомич, яка разом із чоловіком виховує 11 дітей. Багатодітній жінці відповідно до Указу Президента України присвоїли почесне звання матері-героїні. Порадували глядачів своїм мистецтвом зразковий аматорський вокально-хореографічний колектив «Криниченька», Максим Богут, солісти Алла Криницька, Валерій Дидюк, славнозвісний люхчанський «Троян».

ДолученняРозмір
Іконка зображення Фото 2103.38 КБ

Схожі матеріали

Учора в райдержадміністрації було особливе пожвавлення. Тут відбувалися урочистості з нагоди Дня державної служби. Професія держслужбовця потребує...
Сум і радість одночасно світилися в очах юнаків і дівчат, яких зібрало на центральній площі міста Сарни свято випускного балу. Дощик, що з громом і...
Весна завжди довгоочікувана, бо тільки-но земля починає пробуджуватись від зимового сну, до нас приходить прекрасне, неповторне свято жіноцтва й...
Доля кожної людини цікава по своєму. Тож, мабуть, про багатьох жителів Полісся можна писати цілі книги. Коли завітав до господи родини Ковальчуків,...
щиро вірить у таке народне прислів’я сімдесятирічна майстриня–вишивальниця з Любикович, ветеран праці Ніна СКИБАН. Жінка стверджує, що рушник...